Японський неатомний підводний човен нового покоління "Тайгей" / фото JSDF

Японська корпорація Mitsubishi Heavy Industries спустила на воду перший дизель-електричний підводний човен нового покоління.

Спуск корабля, що отримав ім'я "Тайгей", відбувся на верфі в Кобе 14 жовтня 2020 року. Підводний човен став першим у запланованій серії з семи кораблів, пише Defense News.

Розробка підводного човна "Тайге" велася в рамках проекту 29SS з початку 2010-х років в якості заміни застарілим кораблям типу "Сорю". Водотоннажність підводного човна становить три тисячі тонн при довжині 84 метри і ширині 9,1 метра.

Відео дня

Читайте такожАмериканському "фрегату майбутнього" обрали назву (відео)

Які особливості нового японського підводного човна "Тайгей"

Згідно з проектом, "Тайгеї" має шість трубних пускових апаратів калібру 533 міліметри для торпед і крилатих ракет. Підводний човен оснащений літій-іонними акумуляторними батареями аналогічно двом останнім побудованим кораблям типу "Сорю".

Відмінною особливістю нового японського підводного човна є зменшені розміри рубки, частково інтегрованої в корпус корабля. Це повинно зменшити гідродинамічний опір при русі в підводному положенні і, як наслідок, зменшити витрату заряду акумуляторних батарей.

Після спуску на воду "Тайгей" пройде серію випробувань, а також добудову на плаву. Включити корабель до складу морських сил самооборони Японії планується в 2022 році. Після цього підводний човен стане 22 кораблем у складі підводного флоту Японії.

Вас також можуть зацікавити новини