Я Японії є 30 мобільних ПУ протикорабельного ракетного комплексу Type 12 / фото wikipedia

Японія продемонструвала прогрес у створенні далекобійної зброї, призначеної для стримування Російської Федерації, Північної Кореї та Китаю в Тихоокеанському регіоні. Японський концерн Mitsubishi отримав контракт на створення модернізованої ракети Type 12 вартістю 3 мільярди доларів в квітні 2023 року, а вже в 2025 році планують її випустити.

Аналітики Defense Express порівнюють Type 12 з українським "Нептуном", тому що базовий варіант протикорабельної крилатої ракети адаптують для ударів по наземних цілях, зі збільшенням дальності польоту і зміною деяких характеристик.

Зазначається, що сили самооборони Японії налічують до 250 тисяч військових, у тому числі 150 тисяч "багнетів" у сухопутних військах, а щороку на оборону країна витрачає приблизно 50 мільярдів доларів. При цьому берегові протикорабельні комплекси введені до складу саме Сухопутних військ.

Відео дня

The Military Balance 2023 вказує, що у Японії є 30 мобільних ПУ протикорабельного ракетного комплексу Type 12. У базовому варіанті ракета має дальність пуску тільки до 200 кілометрів, а в модернізованому - до 1200 кілометрів.

Примітно, що пуск може відбуватися з морських або повітряних платформ, наприклад, винищувачів F-15J.

ППО для України - Японія дозволить продавати ракети для Patriot 

Видання The Washington Post пише, що Японія офіційно оформить зміну в політиці, яка зніме заборону на продаж ракет для Patriot, і це створить можливість для додаткових поставок таких ракет в Україну з США.

Вас також можуть зацікавити новини: