REUTERS

У Таїланді сьогодні почали небезпечну операцію з порятунку 12 школярів та їх тренера з футболу, які близько двох тижнів тому потрапили у пастку в підтопленій печері під час туристської прогулянки.

Читайте такожУ Таїланді викачують воду з печери, щоб врятувати з ув'язнена язнення дитячу футбольну команду (фоторепортаж, видео)

Як повідомляє Reuters, 13 іноземних дайверів і 5 бійців елітного підрозділу ВМС Таїланду здійснять спробу забрати дітей з печери. Декому з дітей всього 11 років.

Відео дня

Щоб врятуватися, школярам доведеться зануритися у темні та вузькі проходи, що можуть кинути виклик кращим печерним дайверам світу.

Як повідомляв УНІАН, 2 липня в Таїланді рятувальникам вдалося виявити в печері живими 12 зниклих учасників дитячої футбольної команди і одного дорослого.

Дванадцять підлітків, старшому з яких 16, і їх 25-річний тренер загубилися в суботу, 23 червня. Хлопці пішли на прогулянку серед скель в місті Чіанг Рай. Подорож дітей перервав злива, передбачається, що саме негода і вода, що залила печеру, завадили їм вчасно вийти на світло. Підлітків розшукували уздовж всієї 8-кілометровій пастки.