Ілюстрація / REUTERS

Указ Путіна передбачає санкції у відповідь на дії України, які не торкнуться українців, які перебувають у Росії.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков журналістам у Москві.

«Україна вживає заходів і щодо економіки, і щодо юридичних осіб, і щодо фізичних осіб. Тому ні одного, ні іншого, ні третього виключати не можна. Указом пропонується уряду розробити відповідний перелік, який буде розроблений» - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, яких сфер можуть торкнутися санкції РФ.

Відео дня

Читайте такожУкраїна та ще три країни продовжили санкції проти Росії

На уточнююче запитання УНІАН, чи можуть ці санкції масово торкнутися громадян України, які перебувають на території РФ, або вони будуть мати точковий характер, він сказав: «Президент Путін неодноразово говорив про те, що громадяни України потерпають від тієї політики, яку проводить керівництво, через ті авантюрні дії, в які громадяни України були втягнуті на південно-сході країни».

«Президент Путін неодноразово говорив, що ми не вважаємо в даному випадку своїм візаві з якихось рестрикцій український народ», - сказав Пєсков.

Він додав, що український народ є «братнім», «за винятком невдалих представників цього народу, які загрузли в націоналістичних та ультранаціоналістичних настроях».

Читайте такожПутін висунув нову версію "законності" анексії Севастополя

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав указ «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації».

Рішення ухвалене у відповідь на "недружні і такі, що суперечать міжнародному праву, дії України, пов'язані з введенням обмежувальних заходів стосовно громадян і юридичних осіб Російської Федерації, з метою захисту національних інтересів Російської Федерації".

Уряду РФ належить визначити переліки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи; визначити спеціальні економічні заходи, які застосовуються стосовно фізичних і юридичних осіб; забезпечити відповідно до своєї компетенції здійснення інших заходів, необхідних для реалізації указу.