Мей підкреслила, що британська влада не можуть підвести громадян, які проголосували за Brexit / Фото: Twitter

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у колонці для видання Sunday Express назвала відмову від Brexit "катастрофічним і непрощенним підривом довіри до демократії".

Читайте такожМей може знову скасувати вирішальне голосування щодо Brexit

Вона підкреслила, що угода про вихід Великобританії з ЄС повертає країні контроль над своїми кордонами, "припиняючи вільне пересування раз і назавжди". Мей додала, що документ також дає Британії "контроль над своїми законами, скасовуючи юрисдикцію Європейського суду у Великобританії".

Відео дня

Прем'єр додала, що, якщо парламент не підтримає наявної пропозиції, Британія ризикує вийти з Євросоюзу без будь-якої угоди або залишитися в ЄС. Вона підкреслила, що британська влада не може підвести громадян, які проголосували за Brexit.

"Це був би катастрофічний і неприпустимий підрив довіри до нашої демократії", – написала Мей.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада лідери ЄС схвалили угоду про Brexit. Європейська рада запропонувала структурам Євросоюзу забезпечити набуття чинності документа з 30 березня 2019 року. Рада також схвалила політичну декларацію про основи відносин між Євросоюзом і Великобританією після Brexit.

Угоду про Brexit мають схвалити парламент Великобританії, Європарламент і парламенти всіх держав – членів ЄС. Голосування в британському парламенті з питання затвердження угоди з Брюсселем було заплановано на 11 грудня, проте 10 грудня Мей оголосила про його перенесення. Нова дата голосування з питання ратифікації угоди – 15 січня.