Досі ці монети збиралися працівниками муніципалітету і передавалися Caritas на благодійність \ Wikimedia Commons

Мера Риму Вірджинію Раггі, що представляє популістську партію «Рух 5 Зірок», звинуватили у тому, що вона «краде гроші у найбільш нужденних» жителів італійської столиці.

Читайте такожУ Римі ввели штраф за купання у фонтанах

З обвинуваченням у суботньому номері Avvenire, газети Італійської єпископальної конференції, виступив голова римського відділення католицької благодійної організації Caritas Беноні Амбарус, передає kommersant.

Відео дня

Приводом для звинувачень стало рішення римської мерії забирати собі монетки, які іноземні туристи за традицією кидають у фонтан Треві. Досі ці монети збиралися працівниками муніципалітету і передавалися Caritas на благодійні цілі. Таким чином римська Caritas щорічно отримувала приблизно 1,5 млн євро. Тепер же все має змінитися. За поданням мера міська рада Риму ухвалила перераховувати зібрані у фонтані гроші в міський бюджет. Рішення має вступити в силу 1 квітня.

Жителі Риму, як повідомляє інформаційне агентство ANSA, швидше солідарні з церквою, а не з мерією. У соціальних мережах зростає число закликів до мерії та міської ради Риму про перегляд свого рішення.