У Конгресі США прийняли закон, щоб перешкодити Трампу вийти з НАТО / фото УНІАН

Кількість скандалів за участю Дональда Трампа постійно зростає. Майже щодня ЗМІ повідомляють про нові підозри на адресу президента.

Про це йдеться в думці Івана Яковини в журналі "Новое время". Прямо зараз опоненти звинувачують його в шатдауні уряду, знищенні записів перекладачів після зустрічей з Володимиром Путіним, зраді сирійських курдів, незрозумілому скасуванні санкцій проти Олега Дерипаски та іншому.

"Через власну токсичність Трамп не може заповнити десятки керівних постів у своїй адміністрації, оскільки кваліфіковані люди просто не хочуть з ним працювати. Навіть Пентагон зараз осиротів — бажаючих стати міністром оборони просто немає", - йдеться в статті.

Відео дня

Шатдаун, що виник через розбіжності щодо необхідності будівництва стіни на кордоні з Мексикою, вже рекордно довгий в історії країни. При цьому ніяких натяків на досягнення компромісу поки немає.

"Той, хто зробить хоч півкроку назад, не матиме шансів на перемогу в 2020 році... Для зростаючого числа опозиціонерів Трамп — просто ворог, заслуговує відповідного до себе відношення. Спікер Палати представників Конгресу демократ Ненсі Пелосі пішла на безпрецедентний крок, відмовившись запрошувати главу держави в Конгрес для виступу з щорічною промовою Про становище в країні. В історії США не було випадку, щоб депутати Конгресу настільки відверто, публічно і навіть глумливо вказували президенту на двері", - вважає Яковина.

Читайте такожУ Конгресі США прийняли закон, щоб завадити Трампу вийти з НАТО

У статті наголошується, що в результаті складається дуже нездорова для США ситуація. Президент, підозрюваний ФБР в роботі на Росію, не може повною мірою здійснювати свої функції. Занадто багато часу йде на скандали, суперечки і з'ясування стосунків.

Адміністрація глави держави, що перебуває в постійному хаосі, не сформована. У неї просто не вистачає людей. Але і те, що є, не може працювати нормально, оскільки уряд позбавлений засобів через шатдаун. Спікер Сенату республіканець Мітч Макконнелл відмовляється вносити на розгляд верхньої палати закони, здатні припинити шатдаун. Робота Сенату паралізована.

"А поки Вашингтон роздумує, Європа вже діє. Ангела Меркель і Еммануель Макрон, стривожені станом і перспективами США, уклали в Ахені новий договір про дружбу. Центральне місце в ньому приділено питанням безпеки — Німеччина і Франція хеджують ризики на випадок остаточного розпаду американських інститутів, включаючи можливу відмову США від участі в забезпеченні європейської безпеки", - йдеться в повідомленні.

Детальніше читайте у свіжому випуску журналу "Новое время".