Помпео прокоментував перейменування Македонії / фото Huffington Post

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявляє, що врегулювання суперечки між Грецією та Македонією щодо назви цієї країни дозволить Республіці Північна Македонія приєднатися до НАТО та Європейського Союзу.

Про це йдеться в його заяві опублікованій на сайті Держдепартаменту США.

Зокрема, Сполучені Штати вітають рішення парламенту Греції щодо ратифікації угоди про перейменування колишньої югославської республіки Македонія.

Відео дня

Читайте такожСтолтенберг очікує на приєднання Північної Македонії до НАТО

"Лідери Греції продемонстрували далекоглядність, мужність та наполегливість у своїх зусиллях знайти рішення в суперечці щодо назви, що дозволить майбутній Республіці Північна Македонія зайняти своє повноправне місце в НАТО та ЄС. Сполучені Штати вітають цю історичну можливість для просування стабільності, безпеки та процвітання в усьому регіоні", - наголосив Помпео.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 25 січня, парламент Греції ратифікував угоду про зміну назви Македонії на Північну Македонію. Так звану Преспанську угоду підтримали 153 депутати, проти проголосували 146. Наразі ця угода ще вимагає певних процедурних заходів для остаточного її втілення.