Персонал дипломатичного представництва США відкликали 25 січня / pexels.com

Міністерство закордонних справ Венесуели повідомило, що всі співробітники американської дипломатичної місії в Каракасі покинули країну.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС Венесуели.

Президент Ніколас Мадуро доручив МЗС Венесуели протягом 30 днів почати переговори зі США про створення в обох державах офісів, що представлятимуть інтереси країн.

Відео дня

«Повідомляємо, що вчора, 25 січня, персонал дипломатичного представництва США в Каракасі був відкликаний відповідно до поставлених термінів», – йдеться в повідомленні.

Читайте такожВенесуела відкинула ультиматум ЄС про дострокові вибори

У МЗС також розповіли, що співробітники посольства Венесуели у Вашингтоні почали повертатися до Каракасу у суботу.

За данимим ЗМІ, під час виступу перед молоддю Ніколас Мадуро також підтвердив цю інформацію.

"Вони (дипломати США, - ред.) вже покинули країну, сьогодні поїхала остання група", – заявив Мадуро.

Нагадаємо, 10 січня Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін.

США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади в період, коли економічний хаос у Венесуелі призвів цю країну до гуманітарної кризи. 21 січня у столиці країни Каракасі група військових зажадала усунути президента від влади і закликала громадян країни приєднатися до акцій протесту.

23 січня лідер опозиції Венесуели Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки глави держави.

Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, й оголосив про розрив дипломатичних відносин зі США. Мадуро заявив, що не має наміру залишати посаду президента Венесуели до закінчення терміну повноважень у 2025 році.

За час акцій протесту після переобрання на другий термін президента Ніколаса Мадуро кількість затриманих серед протестувальників склала близько 500 осіб.