Іракців заарештували у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн на півночі Німеччини / фото УНІАН

Німецька поліція заарештувала трьох громадян Іраку, яких підозрюють у плануванні терористичного акту.

Як повідомили в офісі головного федерального прокурора, терористи дотримувалися ісламістських поглядів, передає Голос Америки.

Два з трьох підозрюваних - їх ідентифікують як Шаніна Ф., Герша Ф. і Рауфа С. - в кінці 2018 року почали підготовку до здійснення теракту на території Німеччини. Як повідомляє ABC News, всі троє легально перебували в країні, отримавши статус біженців.

Відео дня

"Як нам відомо на сьогодні, підозрювані ще не обрали місце для атаки", - йдеться в заяві федеральної прокуратури. Іракців заарештували у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн на півночі Німеччини.

Читайте такожУ Німеччині та Нідерландах затримали п'ятьох підозрюваних у підготовці теракту

Повідомляється, що Шанін Ф. скачав з інтернету інструкції з виготовлення бомб і замовив у свого знайомого у Великій Британії детонатор. Британська влада запобігли доставці детонатора в Німеччину.

Шанін Ф. і Герш Ф. спробували виготовити вибуховий пристрій, начинений порохом, який використовують у новорічні феєрверки. Вони також зв'язалися з Рауфом С. з приводу купівлі пістолета, говориться в заяві прокуратури. За даними ABC, Рауф запропонував їм придбати пістолет Макарова калібру 9-мм приблизно за 1700 доларів, а потім знизив ціну до 1350. Однак підозрювані "вирішили, що це занадто дорого і не купили пістолет у Рауфа С.".

"Крім того, підозрювані розглядали можливість використання транспортного засобу для проведення теракту. З цієї причини Шанін Ф. на початку 2019 року почав брати уроки водіння автомобіля", - передає видання.