Ілюстрація / REUTERS

Збройні сили США хочуть розширити застосування штучного інтелекту у бою. Однак, американські військові запевняють, що подбають про те, що технологія використовувалася згідно з національними цінностями.

Як повідомляє Military Times, Пентагон описав свою першу стратегію військового застосування ШІ. Зокрема, план передбачає пришвидшення використання технології в різних військових сферах: від операцій зі збору розвідувальної інформації до прогнозування технічних проблем на кораблях і літаках.

Читайте такожForeign Policy: Штучний інтелект вчать боротися з брехнею Кремля

Відео дня

При цьому, американські військові закликають країну якомога швидше перейти до використання ШІ, перш ніж потенційні суперники США теж просунуться в його розробці.

«Інші країни, зокрема Китай і Росія, роблять значні інвестиції в розробку штучного інтелекту для військових цілей включно із такими формами застосування, які піднімають питання про відповідність міжнародним нормам і дотриманню прав людини», - йдеться у звіті Пентагону.

Читайте такожРозробки Google зі штучного інтелекту потраплять до військових Китаю - екс-чиновник Пентагону

У документі немає згадок про автономні види озброєння. Однак, в ньому повторюється військова директива від 2012 року про те, що контроль повинен лишитися в руках людини.