Ілюстрація / REUTERS

Глава комітету з міжнародних справ Палати представників США демократ Еліот Енгель і сенатор-республіканець Майкл Маккол внесли на розгляд Конгресу резолюцію про санкції за вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Читайте такожРозпад "поневолювачки народів": екс-міністр передрік Росії сумний кінець

Як передає «Голос Америки», на думку авторів документа, російська влада приховує подробиці злочину. Вони закликали Білий дім провести міжнародне розслідування вбивства і ввести суворі санкції проти людей, причетних до загибелі Нємцова.

Відео дня

Представляючи резолюцію, Еліот Енгель заявив, що у Нємцова було бачення демократичної і вільної Росії. Тепер він поповнив довгий список журналістів, громадських активістів і політичних опонентів влади, «убитих поплічниками Путіна в їхньому прагненні змусити замовкнути всіх критиків Кремля», – заявив Енгель.

Напередодні Конгрес США оприлюднив законопроект про нові санкції щодо Росії. Один з пунктів документа зобов'язує Білий дім підготувати доповідь про вбивство Нємцова.

Борис Нємцов був убитий на Великому Москворецькому мості в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого 2015 року. У справі про вбивство засуджено п'ятеро уродженців Чечні, які були визнані винними у скоєнні злочину. Замовника вбивства не встановлено.