Отруєння Скрипаля сталося 4 березня 2018 року / фото rtvi.com

Будинок колишнього полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля, отруєного у Великобританії в березні 2018 року, оголосили безпечним і передали владі графства Вілтшир.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на міністерство навколишнього середовища, продовольства і сільськогосподарського розвитку Великобританії.

Читайте такожПлемінниця російського екс-шпигуна Скрипаля заявляє, що він помер

Відео дня

Очищення будинку в Солсбері від нервово-паралітичної речовини класу "Новачок" тривало 13 тисяч годин. До цієї операції під назвою Operation MORLOP було залучено від 600 до 800 військових фахівців хімічного, біологічного, радіаційного захисту. За цей час військовослужбовці взяли в цілому 5 тис. проб у Солсбері і в околицях Еймсбері, де в червні 2018 року в критичному стані було госпіталізовано британку Дон Стерджес і її супутника Чарльза Роулі.

Будівлю введуть в експлуатацію після того, як вона буде повністю відновлена і відремонтована. Потім будинок буде заново заселений.

За деякими даними, будинок не стануть здавати в оренду на Airbnb, і він не стане туристичною визначною пам'яткою.

Крім будинку Скрипаля безпечними було оголошено ще 11 потенційно небезпечних об'єктів у Солсбері і його околицях, які в березні 2018 року могли бути заражені отруйною речовиною. Зокрема, це ресторан Zizzi, де обідали Скрипаль і його дочка Юлія, а також лавка в парку, де їх знайшли без свідомості.