Пілот літака Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines перед катастрофою повідомляв про проблеми з керуванням літака.

Відео дня

Читайте такожЄвросоюз заборонив польоти Boeing 737 MAX після катастрофи в Ефіопії

Про це повідомляться The Wall Street Journal з посиланням на головного керуючого авіакомпанії Теволде Гебремаріама.

За його словами, пілот «повідомив авіадиспетчерів про те, що у нього проблеми з керуванням» і хотів повернутися в аеропорт вильоту.

Глава авіакомпанії зазначив, що переговори між пілотами і диспетчерами не вказують на наявність будь-яких зовнішніх проблем, наприклад зіткнення літака з птахами. На думку видання, це може допомогти звузити перелік можливих причин катастрофи.

«Чорні ящики» з авіалайнера, що зазнав катастрофи, відправлять для вивчення в Європу, повідомив Гебремаріам, але поки що не прийнято рішення про те, куди саме. Він наголосив, що розглядається можливість їх відправки до Великобританії, Франції чи Німеччини.

Як повідомляє УНІАН, 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби до Найробі, зазнав аварії за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб, серед яких були громадяни 35 країн.

Ця катастрофа стала другою катастрофою літака цього типу за півроку - наприкінці жовтня 2017 року Boeing 737 Maх 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море невдовзі після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 людей на борту.