Ілюстрація REUTERS

Виконувач обов'язків постійного представника Сполучених Штатів Америки при ООН Джонатан Коен заявляє, що США закликають Російську Федерацію припинити посилену мілітаризацію та військові навчання у Криму.

Про це американський дипломат повідомив під час засідання Ради безпеки ООН за формулою Arria щодо п'ятих роковин російської окупації Криму.

"Ми також наполегливо закликаємо Росію припинити її посилену мілітаризацію Кримського півострова, в тому числі проведення воєнних навчань, переміщення систем озброєнь і військового персоналу в Крим", - наголосив Коен.

Відео дня

Читайте такожКанада слідом за ЄС і США ввела нові санкції проти Росії

При цьому дипломат зазначив, що продовження агресивних дій проти України ще сильніше ізолює Росію.

Коен сказав, що Росія має переглянути свою політику.

Американський дипломат запевнив, що Сполучені Штати продовжать застосувати різні заходи, в тому числі дипломатичні, санкційні, а також надавати допомогу у галузі безпеки.

"Наші санкції проти Росії за агресивні дії проти України залишатимуться чинними, поки Росія не поверне контроль над Кримським півостровом Україні та повністю виконає Мінські угоди", - підкреслив Коен.

"Ми й надалі рішуче виступаємо проти спроб Росії "нормалізувати" цю беззаконну ситуацію і наполегливо закликаємо інших утримуватися від дій, які можуть тлумачитися як визнання будь-якої зміни статусу Криму. Разом ми маємо продовжувати проливати світло щодо брутальної окупації українського Кримського півострова і виступати проти намагань Росії щодо нормалізації або легітимізації спрямованої анексії української території", - додав в.о. постпреда США при ООН.