Ілюстрація REUTERS

У МЗС Росії пообіцяли «не залишити без відповіді» рішення Євросоюзу про запровадження санкцій за атаку на українські військові кораблі в листопаді 2018 року.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Росії, текст якого має в своєму розпорядженні УНІАН.

«Російська сторона не залишить без відповіді недружню акцію ЄС», - заявили у відомстві.

Відео дня

Читайте такожСША запровадили нові антиросійські санкції через агресію в Керченській протоці

На думку російських дипломатів, внесення прізвищ співробітників прикордонної служби ФСБ РФ до «санкційних списків ЄС вражає своїм лицемірством і цинізмом».

При цьому атаку на українські кораблі в МЗС Росії назвали «мужнім виконанням обов'язку щодо захисту державного кордону».

Водночас, російська сторона обґрунтувала напад на українські військові кораблі в нейтральних водах «небезпечним маневруванням, що створювало загрозу для нормального руху суден», а також тим, що українські екіпажі «категорично відмовлялися підкорятися вимогам російських прикордонників».

Читайте такожКанада слідом за ЄС і США ввела нові санкції проти Росії

«Викликає жаль, що Європейський Союз фактично солідаризувався з київською владою, яка перевернула листопадові події в Керченській протоці «з ніг на голову». Не може не звертати на себе увагу й те, що це рішення ухвалено незадовго до президентських виборів в Україні», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 15 березня ЄС доповнив список санкцій прізвищами восьми військовослужбовців і прикордонників, причетних до нападу в листопаді 2018 року на судна ВМС України та захоплення в полон 24 українців.

Також Євросоюз до 15 вересня 2019 року продовжив дію санкцій, запроваджених у зв'язку з порушенням суверенітету України. На сьогодні в списку 170 осіб і 44 компанії.