Місцеві жителі не задоволені останніми рішеннями влади / фото tomsk.gov.ru

Жителі села Олександрівське на півночі Томської області РФ провели мітинг, на якому склали резолюцію з вимогою до президента Росії Володимира Путіна і голови уряду Дмитра Медведєва подати у відставку.

Про це повідомляє місцеве видання "Агентство новин ТБ-2".

У тексті резолюції місцеві жителі називають антиконституційними рішення підвищити пенсійний вік, скасувати пряме голосування за голів районів на території регіону, закликають зупинити зростання цін, а Дмитра Медведєва і Володимира Путіна – подати у відставку.

Відео дня

Читайте такожУ Британії вважають телеканалі Росії «зброєю дезінформації»

«Ми, жителі Олександрівського району Томської області, заявляємо, що наше життя рік від року, з кожним днем погіршується. Йде наступ на права трудової людини, не відбувається підвищення зарплат робочих людей і, так само, як і мізерне підвищення пенсій, вони знецінюються підвищенням цін, тарифів, податків. Економічна ситуація погіршується. Це стало можливим завдяки політиці так званих реформ, яку влада проводить протягом багатьох років», – йдеться в тексті резолюції.

За словами авторів, майже всі підприємства на території району знищені. Підвищуються ціни на бензин, солярку, масло, газ, електрику, а зарплат і пенсій для повноцінного існування не вистачає.

Автори також зазначають, що в Олександрівському районі за 2018 рік було видобуто природних ресурсів на суму понад 25 млрд рублів, однак більша частина доходу «пішла» в Москву.

«Ми вимагаємо повернути податок на надра для зарахування до бюджету району, продовжити газифікацію села. Ми викликаємо на очну розмову з населенням губернатора Томської області Сергія Жвачкіна про проблеми Олександрівського району», – наголошується в тексті.

Крім того, на мітингу згадали рішення обласної Думи про скасування прямих виборів голів районів. Дане рішення учасники мітингу називають антиконституційним.

«Депутати відібрали у своїх співгромадян право обирати главу району та присвоїли це право собі. Якщо так далі будуть прийматися такі рішення, то наша влада може позбавити всіх прав громадянина і людини. Регіональні та районні депутати, мабуть, беруть приклад з Державної Думи РФ щодо позбавлення прав людини і громадянина, гарантованих Конституцією РФ. В результаті так званої пенсійної реформи багато громадян РФ позбавлені права жити, їм гарантується право померти раніше пенсійного віку. Підвищення пенсійного віку є для держави всього лише способом заощадити гроші за рахунок знедолених. В результаті так званої пенсійної реформи уряду Медведєва і президента Путіна жителі району втрачають близько 180 мільйонів рублів на рік. Для порівняння: доходи Олександрівського району за 10 місяців 2018 року склали 617 млн рублів», – пишуть автори.

Вони закликають повернути ПДВ, тарифи на ЖКГ, ціни на нормальну величину, а прем'єр-міністра Дмитра Медведєва подати у відставку, а президента країни Володимира Путіна – відправитися на пенсію.