База Хмеймім / REUTERS

В Сирії вранці і увечері 6 травня обстріляли авіабазу Хмеймім, де дислоковане російське військове угруповання.

Про це повідомили в Міністерстві оборони РФ.

"Сьогодні двічі, вранці і ввечері, була обстріляна з реактивних систем залпового вогню авіабаза Хмеймім ", - сказав керівник російського Центру по примиренню ворогуючих сторін в Сирії генерал-майор Віктор Купчишин.

Відео дня

Читайте такожРосія орендувала майже на 50 років сирійський порт

Він зазначив, що вогонь вели зі східного напрямку з району населеного пункту Завія, який розташований в Ідлібскій зоні деескалації та контролюється угрупованням "Хайат Тахрір аш-Шам".

За словами генерала, всього було випущено 36 реактивних снарядів, причому управління вогнем бойовики вели за допомогою безпілотника.

"Обстріл відбиті черговими силами ППО, жертв і руйнувань на авіабазі немає", - додав Купчишин. Всі точки запуску ракет були виявлені і пригнічені силами російської авіації, а також вогнем артилерії сирійських урядових військ", -  сказав він.

Керівник російського Центру також відзначив різке загострення ситуації і збільшення випадків порушень бойовиками режиму припинення бойових дій в ідлібскій зоні деескалації.

Раніше повідомлялося, що війська сирійського президента Башара Асада та його російські союзники не припиняють масивні бомбардування в двох північносирійських провінціях - Ідліб та Хама. Лише впродовж суботи, 4 травня, спостерігачі розташованого у Лондоні Сирійського центру спостереження за дотриманням прав людини нарахували щонайменше 110 ударів з повітря у цих двох провінціях