Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що прибув до Сочі на зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, тому що президент США Дональд Трамп виступає за поліпшення відносин між США і Росією.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Помпео сказав перед початком переговорів з Лавровим.

«Я перебуваю тут сьогодні, тому що президент Трамп схильний до поліпшення відносин (з Росією)», - зазначив Помпео.

Відео дня

«Обидва наші президенти, президент Трамп робить все, щоб виправити взаємини між нашими країнами», - додав він.

При цьому держсекретар наголосив, що кожна країна відстоює свої інтереси, буває, що сторони займають різні позиції, але часто інтереси збігаються.

Зокрема, за його словами, РФ і США співпрацюють у боротьбі з тероризмом, у питаннях скорочення озброєнь, нерозповсюдження ядерної зброї, врегулювання регіональних конфліктів.

Читайте такожДержсекретар США вирушив до Росії говорити з Путіним про агресію Москви

Помпео наголосив, що відносини між США і Росією необхідно поліпшити для безпеки кожної країни.

Держсекретар нагадав, що це його друга зустріч з Лавровим за останні два тижні.

Помпео додав, що розраховує зустрітися з Лавровим знову на саміті G20 в Осаці, і «що буде ще багато можливостей для діалогу».

«Сьогодні я очікую відвертого діалогу», - сказав Помпео.

Як повідомляв УНІАН, раніше високопоставлений представник Держдепартаменту США заявив, що під час свого першого візиту в Росію як держсекретаря США Помпео обговорить з Путіним і Лавровим «агресивні і дестабілізуючі дії», здійснені Москвою по всьому світу.

14 травня Трамп заявив, що зустрінеться з Путіним і головою КНР Сі Цзіньпіном на саміті "Великої двадцятки" в червні в Японії.