Найбільш вірогідною причиною авіакатастрофи Boeing 737-200 на Кубі, що сталася 18 травня 2018 року, стала помилка екіпажу в розрахунках навантаження на літак при зльоті.

Про це йдеться в заяві Інституту цивільної авіації Куби (IACC), опублікованому в газеті Granma, передає ТАСС.

Відео дня

"Згідно з даними з бортових самописців повітряного судна та аналізу авіаційних стандартів даного польоту, найбільш імовірною причиною аварії стали дії екіпажу та їх помилки в розрахунках навантаження й рівноваги, що призвело до втрати управління і краху літака на етапі зльоту", - відзначають експерти.

Читайте такожУ Boeing заявили про повне оновлення програмного забезпечення літаків 737 MAX

До складу комісії з розслідування входять представники трьох країн: Куби, де сталася трагедія, Мексики, в якій був зареєстрований лайнер, і США, де він був зроблений.

Як повідомляв УНІАН, 18 травня 2018 року на Кубі відразу ж після зльоту з аеропорту в Гавані розбився пасажирський літак Boeing 737-200. На борту знаходилися 113 людей - 107 пасажирів і шість членів екіпажу. На місці загинули 110 осіб, три людини були госпіталізовані, з них двоє померли від отриманих поранень.

Через кілька місяців генеральний директор мексиканської компанії Global Air Мануель Родрігес Кампо заявив, що причиною аварії 18 травня літака Boeing 737-200 в столиці Куби став "людський фактор".