Нікол Пашинян / REUTERS

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в неділю, 19 травня, анонсував початок другого етапу революції і закликав своїх прихильників заблокувати будівлі всіх судів в республіці.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«З 8:30 ранку (понеділка - УНІАН), блокуємо входи і виходи всіх без винятку судів по всій країні, так, щоб ніхто не зміг увійти. В 12:00 мій виступ буде транслюватися в прямому ефірі», - написав Пашинян.

Відео дня

Читайте такожПрем'єр Вірменії Пашинян привітав Зеленського з перемогою на виборах

Також він розповів, що завтрашнє звернення стане «другим найважливішим етапом вірменської революції». Воно буде спрямовано на реформування судової системи «і встановлення в цій сфері народної влади». Прем'єр очікує «всенародну підтримку» в реалізації задуманого.

Слід зазначити, що в багатьох прихильників Пашиняна викликало різке невдоволення вчорашнє рішення суду загальної юрисдикції Єревана звільнити з-під арешту колишнього президента Вірменії Роберта Кочаряна, обвинуваченого у справі про узурпацію влади.

Як повідомляв УНІАН, 15 жовтня 2018 року Пашинян оголосив про свою відставку з посади прем'єр-міністра Вірменії. Таке рішення мало на меті запустити процес розпуску діючого парламенту - Національної асамблеї, і проведення позачергових виборів. Опозиціонер і лідер протестів Пашинян очолив уряд Вірменії в травні 2018 року.

14 січня 2019 року Нікол Пашинян був знову призначений прем'єр-міністром Вірменії.