Ілюстрація / REUTERS

Президент Хасан Рухані припустив, що Іран, можливо, забажає провести переговори, якщо Сполучені Штати проявлять до нього повагу і не чинитимуть тиск на Тегеран.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на напівофіційне інформаційне агентство Fars.

"Ми за логіку і переговори, якщо (інша сторона) з повагою сідає за стіл переговорів і дотримується міжнародних правил, а не видає наказ вести переговори", - заявив Рухани.

Відео дня

Трамп у понеділок заявив, що в Ірану є шанс стати великою країною з таким самим лідерством.

"...Ми не шукаємо зміни режиму - я просто хочу прояснити це", - заявив Трамп.

Читайте такожForeign Policy: США підштовхують Іран до союзу з Росією

Іран і Сполучені Штати були залучені у гостру конфронтацію минулого місяця, через рік після того, як Вашингтон вийшов з угоди між Іраном і США, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною про стримування ядерної програми Тегерану, яку було укладено в обмін на скасування міжнародних санкцій.

Президент США Дональд Трамп каже, що угода про ядерну програму 2015 року була недостатньо дієвою, і він хоче змусити Іран домовитися про нову угоду. Деякі офіційні особи США говорили про можливості нових переговорів.

У минулому році Вашингтон знову запровадив санкції і підсилив їх у травні, зобов'язавши усі країни припинити імпорт іранської нафти. В останні тижні США також натякнули на військове протистояння, заявивши про спрямування додаткових військових сил на Близький Схід, для того, щоб мати змогу дати відповідь на іранську загрозу в регіоні.