У Грузії - нові акції протесту / фото ТСН

У Тбілісі до парламенту на нову акцію протесту масово сходяться люди. Серед них багато молоді, також чимало людей середнього та старшого віку.

Мітингувальники вимагають про відставку влади, також додалася вимога пояснити вчорашній силовий розгін поліцейськими, передає ТСН.

На площі багато правоохоронців, за кілька кварталів стоять сотні поліцейських. Вони чекають початку акції, а поки стоять і спостерігають.

Відео дня

Сама будівля парламенту сьогодні зачинена, на внутрішньому подвір’ї теж численні сили правоохоронців. 

Читайте такожГрузинський доброволець про протести у Тбілісі: не можна виключати появи там "зелених чоловічків" з РФ

Нагадаємо, стихійна акція протесту в Тбілісі почалася після того, як 20 червня депутат російської Держдуми Сергій Гаврилов взяв участь у засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я, яка відбулася в грузинському парламенті. Він сидів на місці спікера і говорив російською мовою, що обурило грузин і змусило масово вийти на акцію протесту.

Уночі поліція розпочала розганяти протестувальників за допомогою сльозогінного газу, водометів та гумових куль. Внаслідок сутичок постраждали 240 учасників акції протесту.

Пізніше стало відомо, що голова парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе подав у відставку.

Як відомо, Росія 2008 року окупувала 20% території Грузії, створивши дві так звані держави – Абхазію і Південну Осетію, і згодом визнавши їхню незалежність. Ці регіони вже понад 10 років існують виключно на дотації від РФ, а їх визнали лише кілька країн світу.