Сам Кобахідзе 20 червня перебував з візитом в Азербайджані / Вікіпедія

Голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе подав у відставку на тлі протестів.

Про це оголосив генсек правлячої партії "Грузинська мрія", мер Тбілісі Каха Каладзе на брифінгу в п'ятницю.

Читайте такожМЗС України відреагувало на антиросійські протести у Грузії

Відео дня

Як зазначає "Новини-Грузія", ще напередодні Кобахидхе назвав "несерйозними" висунуті опозицією вимоги про свою відставку. Що стосується виступу в парламенті Грузії російського депутата Сергія Гаврилова, то Кобахідзе описав це як "неполадки микроменеджмента".

Сам Кобахідзе 20 червня перебував з візитом в Азербайджані, але в п'ятницю він перервав свою поїздку і повернувся до Тбілісі.

Як повідомляв УНІАН, увечері 20 червня понад 5 тисяч людей зібралися на антиросійський мітинг в Тбілісі, щоб висловити протест проти дій депутата Держдуми РФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників сесії російською мовою.

Опозиціонери заявили, що влада Грузії скоїли акт зради, оскільки впустили в країну і надали почесне місце в парламенті людині, яка робила заяви в підтримку незалежності Абхазії і Цхинвальського регіону (Південної Осетії) і брала участь у війні проти грузинів в Абхазії в 1993 році.

Учасники вимагали відставки міністра внутрішніх справ, голови парламенту і глави Служби Держбезпеки.

Влада відмовилася виконати ці вимоги, і ближче до півночі учасники мітингу спробували прорватися в будівлю парламенту. Поліція застосувала проти сльозогінний газ і гумові кулі. Пізніше проти демонстрантів був мобілізований спецназ і задіяні водомети. У відповідь учасники акції кидали в правоохоронців каміння і палиці.