wikimedia.org

Відрізок стіни, яка протягом кількох століть вважалася зруйнованою, розташована у безпосередній близькості від кафедрального собору Риму - базиліки Сан-Джованні-ін-Латерано, передає РІА Новости із посиланням на Corriere della Sera.

Грандіозне відкриття є давньоримським укріпленням заввишки шість-вісім метрів з 11 арками і двома вежами, на якому збереглися сліди середньовічного живопису.

"Ми були дуже схвильовані, коли під нашими ногами ми побачили перші арки", - наводить видання слова одного з учених, що бере участь у роботах.

Відео дня

На даний момент перед фахівцями відкрилася зовнішня сторона стіни, розкопки внутрішньої сторони ще належить провести, зазначає видання.

Читайте такожУ джунглях Гондурасу виявили сліди невідомої цивілізації

Стіна Авреліана була побудована навколо стародавнього Риму за імператора Авреліана у 270-275 роках для захисту міста від нападів варварів. Висота стін становила 8 метрів, товщина - 3,3 метра, а довжина - майже 19 кілометрів.

Mura aureliane є найзначнішою захисною спорудою стародавнього Риму, а загальна кількість башт, які розташовувалися на відстані 30 метрів одна від одної, перевищувала 380. Стіни оточували всі сім пагорбів Риму, а також Марсове поле і район Трастевере на правому березі Тибру.

Протягом століть укріплення неодноразово перебудовувалося. До наших днів збереглося близько 12 кілометрів стін, і сьогодні все те, що розташоване всередині Mura aureliane, вважається історичним центром Риму.

Раніше УНІАН повідомляв, що археологи знайшли руїни палацу останнього царя Стародавнього Риму.