Володимир Путін / REUTERS

Росія не допустить повторення в Москві подій, схожих з протестами "жовтих жилетів" у Франції.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, передає «Інтерфакс».

"Як ми знаємо, не тільки в Росії відбуваються події подібного роду. Я в гостях, мені незручно про це говорити, але змушений, оскільки ви ставите такі питання. Ми всі знаємо події, пов'язані з так званими "жовтими жилетами", в ході яких, за нашими підрахунками, загинуло 11 осіб, 2,5 тисячі отримали поранення, дві тисячі поліцейських в тому числі", - сказав Путін на прес-конференції.

Відео дня

Читайте такожМерія Москви відхилила всі заявки на акції протесту 24 серпня

"Ми б не хотіли, щоб подібні події відбувалися в російській столиці, і будемо робити все, щоб наша внутрішньополітична ситуація розвивалася строго в рамках чинного закону", - додав він.

Путін підкреслив, що громадяни мають право на мирний протест.

"Думаю, що не скажу нічого нового. Громадяни мають право на мирні, згідно з чинним законом, протести. Влада повинна забезпечити реалізацію цих прав. Але ніхто, ні влада, ні якісь групи громадян не мають права порушувати чинний закон і доводити ситуацію до абсурду чи якихось сутичок з владою", - сказав президент РФ.

"Це порушення закону, і всі, хто винен у цих порушеннях, повинні бути притягнуті до відповідальності згідно з російським законом", - додав Путін.

Як повідомляв УНІАН, з липня у Москві тривають акції опозиції за допуск незалежних кандидатів до виборів у Мосміськдуму. Після акції 27 липня СК РФ порушив кримінальну справу про масові заворушення. Це рішення розкритикували правозахисники і політичні експерти.