До візиту Путіна столична влада перекрила низку вулиць і викликала силовиків з інших регіонів / Фото: Irene Stachon, Yle

У Гельсінкі проведуть щонайменше чотири акції протесту під час візиту російського президента Володимира Путіна до фінляндського лідера Саулі Нііністьо.

Про це інформує Європейська правда з посиланням на національну телерадіомовну компанію Фінляндії.

Зазначається, що силовики, які прибули з різних регіонів країни, вже перекрили відрізок дороги з аеропорту Гельсінкі, а торгова площа і набережна в центрі столиці перекриті весь день.

Відео дня

Читайте такожNewsweek: Росія відправила два Ту-160 до Аляски, щоб «пригрозити» США

Перекрили також деякі вулиці поряд з Президентським палацом, де відбудеться офіційна частина зустрічі.

За інформацією поліції, мітинги очікуються в парку Еспланада і біля Посольства Російської Федерації на вулиці Техтаанкату. У кожній з акцій протесту братиме участь по кілька десятків людей.

Протестувальників хвилюють питання, пов'язані з правами людини. Серед організаторів – представники спільноти "Вільна Росія", молодіжної організації Коаліційної партії і правозахисної організацій Amnesty International.

Під час зустрічі президенти обговорять питання, зокрема, акцій протесту у Москві і вибух біля Архангельська.

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін висловився щодо акцій протесту в Москві тільки усередині серпня. Він, зокрема, зазначив, що Росія не допустить повторення в Москві подій, схожих з протестами "жовтих жилетів" у Франції.

Акції опозиції за допуск незалежних кандидатів до виборів у Мосміськдуму тривають з липня. Після акції 27 липня СК РФ порушив кримінальну справу про масові заворушення. Це рішення розкритикували правозахисники і політичні експерти.