REUTERS

Вперше проти учасників масових протестів, які тривають в Гонконзі з початку червня, застосували зброю.

Як повідомляє ВВС, один з офіцерів поліції вистрілив з пістолета.

Читайте такожУ Гонконгу поліція застосувала сльозогінний газ проти учасників акцій протесту

Відео дня

Крім того, кілька інших офіцерів також направили зброю на протестувальників, які переслідували їх з палицями і жердинами.

У поліції заявили, що співробітники правоохоронних органів відкрили попереджувальний вогонь по протестувальниках.

"Декілька офіцерів були доставлені в лікарню в результаті зіткнень", - повідомили в поліції.

Нагадаємо, сьогодні гонконгська поліція вперше застосувала водомети проти протестувальників в районі Цуен Ван. Їх поліція використовувала для того, щоб звільнити дорогу від демонстрантів, які побудували на ній барикади. Також співробітники правоохоронних органів розпилили сльозогінний газ. Протестувальники у відповідь кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю. У результаті поліції вдалося очистити ділянку дороги і відтіснити демонстрантів.

Як повідомляв УНІАН, напередодні в ході протестів у Гонконгу було затримано 29 осіб, передає Reuters з посиланням на заяву поліції. Стверджується, що вони пошкодили ліхтарні стовпи з допомогою електропил, а також кидали в поліцейських важкі предмети, цеглу та пляшки із запальною сумішшю.

Хвиля протестів триває в Гонконгу з середини червня. Акції почалися через законопроект, який передбачає внесення поправок в закон про екстрадицію, які дозволяють видавати підозрюваних Китаю, однак пізніше переросли в антиурядовий рух.