Фото REUTERS

Президент Бразилії Жаїр Болсонару у понеділок відхилив допомогу "Великої сімки" (G7) у боротьбі з пожежами в Амазонії і запропонував французькому лідеру "піклуватися про свої дім і колонії".

Про це інформує France 24.

Читайте такожТрамп запропонував президенту Бразилії допомогу у гасінні пожеж в Амазонії

Відео дня

"Ми цінуємо пропозицію, але, можливо, ці ресурси є більш актуальними для лісовідновлення Європи", – сказав глава адміністрації президента Бразилії Онікс Лоренцоні.

Крім того, Лоренцоні згадав також про пожежу у Соборі Паризької Богоматері в Парижі.

"Макрон навіть не може уникнути передбачуваної пожежі в церкві, яка є об'єктом всесвітньої спадщини. Чому він навчає нашу країну?", – додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше бразильський міністр навколишнього середовища Рікардо Саллес заявляв, що вітає фінансування G7 для боротьби з пожежами, що охопили на 2,3 мільйона гектарів. Але після зустрічі президента Жаїра Болсонару з міністрами уряд різко змінив курс.

"Бразилія – ​​це демократична, вільна нація, яка ніколи не мала колоніалістичної та імперіалістичної практики, що, можливо, є метою француза Макрона", – наголосив Лоренцоні.

Напруженість між Францією і Бразилією зросла після заяви Макрона, що пожежі в басейні Амазонки стали міжнародною кризою та повинні бути обговорені як першочерговий пріоритет на саміті "Великої сімки".

У відповідь Болсонару сказав, що Макрон має "колоніалістичний менталітет".