Новий прем'єр підкреслив, що Грузія продовжить курс на інтеграцію в Європейський Союз і НАТО / фото: Вікіпедія

Парламент Грузії у неділю, 8 вересня, оголосив про довіру уряду на чолі з новим прем'єр-міністром Георгієм Гахарієм.

Про це пише грузинське видання "Грузія Онлайн".

Під час першого виступу Гахарія заявив депутатам, що "окупація - це найбільша наша проблема".

Відео дня

Однак, на думку прем'єра, для подолання цієї проблеми необхідно використовувати будь-які інструменти, крім війни.

«Для боротьби з нею необхідні конкретні справи, а не популізм. Коли ми говоримо, що 20% території Грузії окуповано, ми повинні говорити і про те, що 20% економічного потенціалу Грузії окуповані. Ця проблема є головним викликом для нашої безпеки», - заявив Гахарія.

Читайте такожАнтиросійські протести в Грузії: Ніно Катамадзе відмовилася виступати в РФ

Також новий прем'єр підкреслив, що Грузія продовжить курс на інтеграцію в Європейський Союз і НАТО, а також максимально поглибить відносини з США.

Варто зазначити, що опозиція була категорично проти призначення Гахарії прем'єр-міністром, адже під час антиросійських протестів в країні він був міністром МВС і силою розганяв протести.

У своєму виступі Гахарія звинуватив опозицію в маніпуляції громадською думкою.

"Сьогодні у нас велика проблема, коли опозиція за допомогою брехні та перекручування реальності впливає на наших громадян, на їх психіку, їх мораль. Це руйнівна сила, яка створює ілюзії і штучно створює в країні напругу".

Як повідомляв УНІАН, увечері 20 червня в Тбілісі понад 5 тисяч людей зібралися на антиросійський мітинг, щоб висловити протест проти дій депутата Держдуми РФ від КПРФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Учасники акції вимагали відставки міністра внутрішніх справ, голови парламенту і глави Служби держбезпеки. Влада відмовилися виконати ці вимоги, і ближче до опівночі учасники мітингу спробували прорватися в будівлю парламенту. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ і гумові кулі. Пізніше проти демонстрантів був мобілізований спецназ і задіяні водомети. У відповідь учасники акції кидали в правоохоронців каміння і палиці. Вже 21 червня поліція Тбілісі завершила операцію з розгону протестувальників. За даними ЗМІ, в результаті зіткнень постраждали близько 240 осіб.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі на своїй сторінці в Facebook підкреслила, що протести, які пройшли напередодні ввечері біля парламенту Тбілісі, організовані РФ і будуть Росії тільки на користь. 25 червня головою парламенту Грузії обрали Арчила Талаквадзе замість Іраклія Кобахідзе, який подав у відставку 21 червня після масової антиросійської акції і жорстокого розгону демонстрантів.