Ілюстрація / REUTERS

Сьогодні Опозиційні партії і громадські активісти зібралися в центрі Тбілісі на "Марш свободи", щоб знову вимагати відставки глави МВС Грузії Георгія Гахарії.

Про це повідомляє грузинський інформаційний ресурс Sputnik-Georgia.

"На відміну від мітингів перед парламентом, де основна частина присутніх - молодь, яка дистанціюється від конкретних політичних партій, до "Маршу свободи" приєдналися опозиційні політики. На акцію окремими колонами вийшли прихильники колишньої правлячої партії "Єдиний національний рух" і партії "Європейська Грузія - рух за свободу"", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляється, рух у центрі Тбілісі перекрито - протестувальники зайняли значну частину проспекту Руставелі.

На акції видно прапори Грузії, України і Євросоюзу, а також плакати із закликом до глави МВС піти у відставку.

Опозиція вимагає відставки Гахарії як відповідального за дії поліції в ніч на 21 червня.

Тим часом, прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе переконаний, що дії правоохоронців у ніч на 21 червня заслуговують на похвалу. Бахтадзе згадав події 1991 і 2003 років, коли зміна влади Грузії відбулася силовим шляхом.

"Міністерство внутрішніх справ допомогло нам уникнути тяжкого сценарію і повторення тяжкого досвіду. Виходячи з цього міністр внутрішніх справ і все міністерство внутрішніх справ заслуговують на подяку особисто від мене і від суспільства", - сказав Бахтадзе.

Читайте такожУ Грузії відсторонили від служби поліцейських, що розганяли протестувальників

Як повідомляв УНІАН, увечері 20 червня в Тбілісі понад 5 тисяч осіб зібралися на антиросійський мітинг, щоб висловити протест проти дій депутата Держдуми РФ від КПРФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я.

Учасники акції вимагали відставки міністра внутрішніх справ, голови парламенту і голови Служби держбезпеки. Влада відмовилася виконати ці вимоги, і ближче до опівночі учасники мітингу спробували прорватися в будівлю парламенту. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ і гумові кулі. Пізніше проти демонстрантів було мобілізовано спецназ і задіяно водомети. У відповідь учасники акції кидали в правоохоронців каміння і палиці. Вже 21 червня поліція Тбілісі завершила операцію з розгону протестувальників. За даними ЗМІ, внаслідок сутичок постраждали близько 240 осіб.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі на своїй сторінці у Facebook наголосила, що протести, які пройшли напередодні ввечері біля парламенту Тбілісі, організовані РФ і будуть Росії тільки на користь.

25 червня головою парламенту Грузії обрали Арчила Талаквадзе замість Іраклія Кобахідзе, який подав у відставку 21 червня після масової антиросійської акції і жорстокого розгону демонстрантів.