Майк Помпео / REUTERS

Держсекретар США Майк Помпео в четвер заявив, що після серії зустрічей з лідерами Саудівської Аравії і ОАЕ отримав певну "важливу інформацію" для президента Дональда Трампа, пов’язану з нещодавніми ударами по саудівських нафтових об'єктах.

За словами голови Держдепартаменту, існує "колосальний консенсус" з приводу того, що відповідальність за атаки несе Іран, пише Голос Америки.

При цьому Помпео не дав зрозуміти, якою може бути відповідь США.

Відео дня

Читайте такожСША перебувають у бойовій готовності для захисту Саудівської Аравії - Пенс

Виступаючи після зустрічі з наслідним принцом ОАЕ Шейхом Мухаммедом бін Зайдом, Помпео сказав: "Ми як і раніше намагаємося вибудувати коаліцію в дипломатичних рамках. У той час, як міністр закордонних справ Ірану загрожує повномасштабною війною і загрожує битися до останнього американця, ми намагаємося сформувати коаліцію, націлену на досягнення миру".

"Ми б хотіли мирного вирішення, - додав він. - Я сподіваюся, що Ісламська Республіка Іран має такий самий погляд на ситуацію".

Як повідомляв УНІАН, президент США Дональд Трамп заявив, що військові дії з боку американської армії будуть пропорційною відповіддю на атаку, здійснену на об'єкти саудівської нафтової компанії Saudi Aramco.