Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп наполягає, що не чинив тиску на президента України Володимира Зеленського під час їхньої телефонної розмови, яка відбулася 25 липня.

Читайте такожСтенограма Білого дому: Трамп із Зеленським розкритикували пасивну позицію Європи

Про це президент США заявив після оприлюднення стенографи його телефонної розмови з президентом України Зеленським. Відео промови опубліковано у Twitter американського президента.

Відео дня

«Це був дружній лист», - заявив Трамп, посилаючись на стенограму.

«Не чинилося жодного тиску. Той спосіб, у який ви це сформулювали, це мав би бути дзвінок з пекла. Як виявилося, там нічого такого не було. Люди кажуть, що вони не знали, що я можу бути таким приязним», - наголосив президент США.

При цьому Трамп підкреслив, що започаткування процедури імпічменту є «полюванням на відьом».

Як повідомляв УНІАН, в оприлюдненій стенограмі телефонної розмови йдеться про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера Байдена.

«Інша справа, щодо якої точиться багато розмов, - це син Байдена, що Байден зупинив судове переслідування, і багато людей бажають дізнатися про це. Тож, усе можливе, що ви зробите з генеральним прокурором, буде чудово. Байден ходив навколо і вихвалявся, що він зупинив судове переслідування. Тож, якщо ви зможете подивитися на це... Це звучить жахливо для мене», - йдеться у стенограмі.

При цьому Зеленський нібито пообіцяв, що після призначення в Україні нового генерального прокурора, ця справа буде вивчена, і що офіційний Київ буде працювати над цим розслідуванням.