Ілюстрація / REUTERS

Федеральний суд США зобов'язав Державний департамент протягом 30 днів оприлюднити записи переговорів і листування посадових осіб щодо України.

Про це повідомляє lb.ua з посиланням на CNN.

"Федеральний суддя в середу дав Державному департаменту 30 днів на публікацію документів, пов'язаних із Україною, включаючи спілкування між держсекретарем Майком Помпео і особистим адвокатом президента Дональда Трампа Руді Джуліані", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожBloomberg: Трамп хотів "загнати в кут" Україну, але там опинився Держсекретар США

У позові, поданому наглядовою організацією American Oversight, вимагали оприлюднити листування американських дипломатів з Джуліані щодо можливого тиску на уряд України, а також записи, пов'язані з відкликанням посла США в Україні Марі Йованович.

Нагадаємо, Федеральна прокуратура в Нью-Йорку почала розслідування проти адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані за підозрою у порушенні законів про запобігання іноземному впливу на американський уряд.

Розслідування стосується діяльності Джуліані в Україні та можливого впливу на рішення про відставку Марі Йованович з посади посла США в Україні.