samspace.ru

На самарському заводі "Прогрес" робітники заявляють про скорочення і побоюються невиплати квітневої премії у зв'язку з аварією космічної вантажівки, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Транспортний корабель "Прогрес М-27М", виготовлений в Самарі, був застрахований на суму близько 2 млрд рублів. Загальний збиток від невдалого запуску оцінюється в 5 млрд рублів.

Робітники заводу стверджують, що керівництво має намір позбавити їх премії у зв'язку з невдалим запуском корабля "Прогрес".

Відео дня

При цьому на заводі вже йдуть скорочення, а нервова обстановка вже призвела до загибелі співробітниці відділу кадрів, повідомляє самарський журналіст Сергій Петров.

Читайте такожЧерез втрату "Прогресу" Росія може зупинити запуски "Союзів", що доставляють людей до МКС

Як зазначив співробітник самарської прокуратури Роман Билінін, інцидент стався в понеділок вранці, коли працівник прийшов підписати угоду про звільнення за угодою сторін.

"Робочий деякий час чекав на запрошення до кабінету управління кадрів, але, не дочекавшись дзвінка, раптом увірвався в приміщення [...] У відповідь на законні вимоги 57-річної співробітниці відділу заспокоїтися і покинути приміщення чоловік чи-то вдарив її в шию, чи-то схопив руками за шию. У всякому разі, фізичний вплив з його боку мав місце. Потім співробітниці відділу вивели чоловіка в коридор. Постраждалій жінці стало погано, і незабаром вона померла", - розповів прокурор.

Керівництво заводу стверджує, що скорочення проводяться в рамках оголошеної ще в лютому програми оптимізації, в результаті якої свої робочі місця може втратити тисяча осіб.