REUTERS

У неділю, 27 жовтня, під час антиурядових виступів у Гонконзі поліція застосувала проти мітингарів сльозогінний газ, водомети та гумові кулі.

Про це повідомляє агенція новин dpa, передає Deutsche Welle.

Кількох учасників масової антиурядової акції, котрі прагнули продемонструвати свою солідарність з мусульманами та журналістами, затримали.

Відео дня

Читайте такожУ Гонконгу поліція розігнала демонстрантів сльозогінним газом та водометами з фарбою

Зазначається, що минулого тижня поліція "випадково" застосувала водомет проти однієї з мечетей у Гонконзі.

За даними Reuters, попри заборону носити маски та якимось іншим чином затуляти обличчя, багато учасників акції протесту були в протигазах, масках, чорних балаклавах. Нинішній тиждень став 21-м тижнем масових протестів у Гонконзі.

Як повідомляв УНІАН, влада Гонконгу відкликала поправку до закону, яка б дозволила екстрадувати людей з Гонконгу до материкового Китаю.

Гонконг — особливий адміністративний район Китаю, один із фінансових центрів світу, розташований на острові на південному сході країни, колишня британська колонія. Після закінчення Другої світової війни Гонконг належав Великій Британії, але у 1984 році Лондон зобов’язався передати Гонконг Пекіну за умов, що острів збереже економічну незалежність і капіталістичний устрій. У 1997 році Китай отримав суверенітет над Гонконгом, відтоді вони існують за формулою «одна країна — дві системи».