Наама Іссахар / Фото: аккаунт Naama Issachar в Instagram

Мати засудженої в РФ ізраїльтянки Наами Іссахар відкликала клопотання про призупинення екстрадиції з Ізраїлю в США російського хакера Олексія Буркова, якого Росія хоче обміняти на її дочку.

Про це пише ізраїльська преса, передає Inforesist.

Яффу Іссахар звернулася до адвокатів Наами з проханням відкликати клопотання в БАГАЦ (Вищий суд справедливості) проти рішення міністра юстиції Аміра Охани про екстрадицію російського хакера в США.

Відео дня

«Наама не буде козирем для російського хакера і його людей. Я молюся, щоб моє рішення не погіршило положення моєї дочки в російській в'язниці», - заявила мати Наами Іссахар.

Читайте такожПід час останнього обміну Росії передали чотирьох українців-зрадників – СБУ

Яффу зазначила, що рішення прийняла насилу, проте вона висловила впевненість, що влада Ізраїлю зможе домогтися звільнення Наами без обміну на Буркова.

«Я прийняла це рішення після важких роздумів. І все ж я вирішила, що моя дочка не буде розмінною монетою в руках росіян», - додала Яффу Іссахар.

Варто відзначити, що Хімкинський суд Московської області засудив 25-річну громадянку Ізраїлю і США Нааму Іссахар за статтею про контрабанду наркотичних речовин до 7,5 років в'язниці.

Дівчина летіла в Тель-Авів з Індії транзитом через Москву. У московському аеропорту Шереметьєво у неї виявили в багажі 9,6 грама гашишу. Іссахар зізналася, що зберігала при собі наркотичну речовину, але звинувачення в контрабанді категорично заперечувала. За її словами, вона не мала доступу до багажу, тому ніяк не могла передати гашиш кому-небудь у Москві. У той же час в Тель-Авіві деякі види наркотиків декриміналізовані.

За даними ЗМІ, РФ запропонувала Ізраїлю обміняти дівчину на жителя Петербурга Олексія Буркова, який був затриманий у 2015 році в Ізраїлі за підозрою в розкраданні коштів з кредитних карток американців. Ізраїль відмовився від обміну, оскільки БАГАЦ прийняв рішення про екстрадицію Буркова в США.