Майк Пенс / REUTERS

Посол США в ЄС Гордон Сондленд на початку вересня сказав віце-президенту Майку Пенсу, що його тривожить прив’язка американської військової допомоги для України до відкриття українською стороною розслідувань, які вимагає Дональд Трамп.

Про це пише CNN з посиланням на сьогоднішні свідчення Сондленда під час відкритого слухання у справі про імпічмент. Сам Пенс раніше відмовлявся говорити, чи він знав про такий зв’язок. Однак, він наголошував, що у власних розмовах з президентом України Володимиром Зеленським ніколи не пов’язував допомогу і розслідування проти Джо Байдена.

Читайте такожПосол США в ЄС заявив про тиск на Україну за вказівкою Трампа

Відео дня

«Я можу сказати вам лише те, що знаю. І я знаю лише те, що стенограма розмови президента Трампа з президентом Зеленським демонструє, що не було ніякого обміну послугами», - говорив Пенс.

Тепер, після свідчень Сондленда, він теж заперечив, що коли-небудь говорив з дипломатом про допомогу для України.

«Віце-президент ніколи не розмовляв з Гордоном Сондлендом про розслідування проти Байденів, Burisma або інші умови розблокування фінансової допомоги для України, засновані на потенційних розслідуваннях», - сказав голова адміністрації Пенса Марк Шорт.

«Цього нібито обговорення, яке пригадав посол Сондленд, ніколи не було», - додав він.