Протести в Грузії / REUTERS

У Тбілісі вночі спецпризначенці розігнали акцію протесту, затримавши 28 демонстрантів.

Як повідомляє "Грузія.Online", до 5.00 загін спецпризначення МВС Грузії з використанням водомета звільнив від демонстрантів вулиці, перекриті біля будівлі парламенту.

Демонстрантам, що розмістилися біля входів до будівлі парламенту на проспекті Руставелі і на вулицях 9 квітня, Чичинадзе і Зубалашвілі, дали 30 хвилин, щоб вони звільнили проїжджу частину, після чого спецпризначенці із застосуванням сили зайняли території біля входів до будівлі парламенту.

Відео дня

Читайте такожРозлючені протестувальники у Тбілісі близько години не випускали президента Грузії з кафе (відео)

Згідно з інформацією МВС Грузії, під час розгону акції протесту 28 осіб були затримані в адміністративному порядку за непокору правоохоронним органам і хуліганство. За повідомленням МВС, три людини отримали різні травми. Потерпілим була надана допомога в медичних установах.

Також сказано, що протягом ночі і раніше ввечері співробітники правоохоронних органів не дозволяли учасникам протесту приносити до місця акції протесту дрова для обігріву.

Вчора до 22.00 представники парламентської і непарламентської опозиції разом з громадськими активістами перекрили дороги біля входів у будівлю парламенту.

Присутні біля будівлі парламенту лідери опозиції і активісти заявляють, що їх плани залишаються в силі і акція протесту продовжиться.

Пленарне засідання парламенту, на яке, за задумом демонстрантів, депутати "Грузинської мрії" не повинні потрапити, призначене на 12.00.

Провал партією "Грузинська мрія" 14 листопада конституційного законопроекту про перехід до пропорційної виборчої системи на парламентських виборах 2020 року спричинив протести суспільства і опозиції. З 14 листопада вони проводять акції протесту в масштабах країни з вимогою дострокових парламентських пропорційних виборів.

Представники опозиційних партій і громадянського суспільства проводили масштабну акцію біля будівлі парламенту Грузії також і тиждень тому.