Китаю не сподобався новий комікс про Бетмена / Twitter/oystersmakemylife
Студія DC Comics опинилася в центрі скандалу після того, як шанувальникам коміксів з Китаю не сподобалася обкладинка нової книги про Бетмена. Китайські читачі вирішили, що вона символізує підтримку протестів у Гонконзі, які зараз тривають у китайському місті.

Як пише Newsweek, DC оприлюднили малюнок, на якому Бемен замахується, щоб кинути коктейль Молотова. Це зображення накладене на яскравий рожевий текст, який говорить: «Майбутнє молоде». Студія таким чином хотіла прорекламувати вихід нової книги про супергероя під назвою «Повернення Темного лицаря: Золоте дитя». Реліз запланований на 11 грудня. Його автором виступив популярний автор коміксів Френк Міллер.

Читайте такожУ Гонконгу поліція стріляла по протестувальниках (відео)

Однак, після публікації зображення на офіційних сторінках DC Comics в Twitter й Instagram китайські користувачі почали критикувати студію. Вони стверджували, що Бетмена використали для підтримки мешканців Гонконгу, які виходять на протести, вимагаючи більшу демократичну свободу від материкового Китаю. Через це DC Comics видалила картинку.

Відео дня

Китайське видання Global Times також пише, що Бетмен з коктейлем Молотова викликав обурення й в китайській соціальній мережі Weibo, у якої 400 мільйонів активних користувачів щомісяця.

«Гонконг справді стає Готемом? Але гонконзькі заколотники – не Бетмен. Вони якраз злочинці Готема», - написав один з користувачів Weibo.

«Це не Бетмен. Бетмен так би не вчинив», - прокоментував інший.

Шанувальники коміксів з Китаю також пригрозили DC Comics бойкотом через підтримку протестів у Гонконзі. Водночас, західні користувачі накинулися на студію з критикою за те, що вона під тиском вдалася до самоцензури, видаливши картинку з Twitter й Instagram.

Читайте такожНа виборах у Гонконгу лідирує опозиція

«Я просто не розумію, чому чилійський Бетмен з коктейлем Молотова раптом пов’язаний з незалежністю Гонконгу… вибачте, хіба ми на одній сторінці?», - написав один з користувачів Twitter.

«Дуже розчарований DC Comic. Вистачило кількох слів громадян Китаю про демократію Гонконгу, щоб DC вирішив видалити картинку. Китай впливає на свободу в США», - додав інший.