Майк Помпео / REUTERS

Президент США Дональд Трамп захотів знайти заміну держсекретареві Майку Помпео на випадок, якщо той вирішить залишити свій пост і брати участь в сенатських виборах від штату Канзас.

Про це повідомила газета The Washington Post.

Трамп ще не знає, яке рішення прийме Помпео. Газета стверджує, що багато чиновників з Вашингтона вже почали претендувати на посаду держсекретаря. Трамп вибирає потенційних кандидатів на посаду голови Держдепартаменту, називаючи їх імена в бесідах з офіційними особами. Передбачається, що посаду можуть обійняти помічник президента з національної безпеки Роберта О'Брайен, міністр фінансів Стівен Мнучін або американський посол у Німеччині Річард Гренелл. На місце Помпео претендують і інші, наприклад, його перший заступник Стівен Біген. Не проти зайняти пост держсекретаря і спецпредставник США по Ірану Брайан Хукс, а також сенатор Марко Рубіо і Томас Коттон від штатів Флорида і Арканзас відповідно.

Відео дня

Читайте такожПомпео заявивши про готовність свідчити у справі імпічменту Трампа

Джерела, близькі до Помпео, відзначають, що держсекретар ще не прийняв остаточне рішення. Трамп раніше заявляв, що Помпео може висуватимуться від Канзасу, щоб республіканці не втратили місце. На думку президента, держсекретар може перемогти з величезною перевагою, якщо прийме рішення висуватися. Зазначається, що у нього є час прийняти рішення до червня наступного року, коли завершиться реєстрація кандидатів.