Ілюстрація / REUTERS

Міністерство юстиції США призначило прокурора з Нью-Йорка Річарда Донох'ю куратором справ, що стосуються України.

Про це повідомляє CNN із посиланням на офіційний лист, отриманий Юридичним комітетом Палати представників США, передає lb.ua.

Згідно з повідомленням, Донох'ю буде координувати існуючі питання, а також вирішувати будь-які питання, пов'язані з Україною, включаючи відкриття нових розслідувань, або розширення вже існуючих. Про які саме справи йдеться, не повідомляється.

Відео дня

Читайте такожТрамп пояснив, чому звільнив експерта по Україні в Раді нацбезпеки

Документ був підписаний заступником генерального прокурора для керівного складу Міністерства юстиції США ще минулого місяця, проте про нього стало відомо тільки зараз, коли його текст був направлений для ознайомлення в профільні комітети Конгресу США.

У документі не уточнюється, які справи, пов'язані з Україною, буде курувати Донох'ю. Однак при цьому згадується справа Руді Джуліані, який був особистим адвокатом президента Трампа і грав провідну роль у процесі імпічменту глави Білого дому.

Згідно з новою політикою, будь-яка нова справу стосовно українського питання відтепер повинна бути направлена в кабінет Донох'ю "для розслідування і відповідного звернення".