REUTERS

Про це заявив в суботу президент РФ Володимир Путін на зустрічі з главами іноземних інформагентств, повідомляють РИА Новости.

"Реакції не може не бути. Ми будемо захищати свої інтереси. Що стосується цього розгляду, то наша позиція відома. Вона полягає в тому, що з питань та у справах подібного роду Гаазький арбітражний суд має компетенцію лише стосовно тих країн, які підписали і ратифікували європейську Енергетичну хартію. Росія не ратифікувала цю хартію, тому ми не визнаємо юрисдикцію цієї інстанції", — сказав Путін.

Читайте такожУ Росії не виключають розширення списку країн, які заарештували її майно по справі ЮКОСа

Відео дня

Він підкреслив, що РФ буде у встановленому порядку через судові процедури захищати свої активи.

"А те, що акціонери ЮКОСа намагаються отримати від Росії додаткові кошти, тут немає ніякої новизни. Ми з подібними проявами стикалися і раніше і з боку цієї компанії, і з боку інших наших партнерів. В тому числі і з боку зарубіжних партнерів, з боку міжнародних компаній. Будемо в рамках цивілізованого юридичного процесу захищати свої інтереси", — заявив президент РФ.

Читайте такожХодорковський про арешт російського майна по справі "ЮКОСа": це знаковий момент для країни

Раніше УНІАН повідомляв, що колишні акціонери ЮКОСа домоглися арешту активів Росії у Бельгії і Франції.

У липні 2014 року Європейський суд з прав людини зобов'язав РФ виплатити колишнім акціонерам ЮКОСа 1,86 млрд євро. В той же місяць Третейський суд в Гаазі вимагає від РФ виплатити екс-акціонерам ЮКОСа більше 50 млрд доларів. Росія вважає обидва рішення незаконними і оскаржує їх.