REUTERS

Про це сказав у суботу президент Серж Саргсян на нараді з відповідальними особами сфери економічної політики, повідомляє Новости Армения.

"Упевнений, що скасування рішення про підвищення тарифів на електроенергію вкрай небезпечне. Отже, до отримання висновку (аудиту в компанії "Електромережі Вірменії"), уряд візьме на себе весь тягар, пов'язаний з підвищенням тарифу. Безсумнівно, ми не будемо чіпати поточні програми або соціальні витрати, а знайдемо суми з коштів, передбачених на подальше зміцнення безпеки. Звичайно, проблеми нашої безпеки, м'яко кажучи, далекі від вирішення, але сьогоднішню атмосферу підозрілості і недовіри я також розглядаю як проблеми безпеки і дуже важливу проблему. Її треба вирішити", - сказав він.

Читайте такожНа мітингу в Єревані помічені прапори України і ЄС - соцмережі

Відео дня

Як зазначається, домовленість про проведення аудиту в компанії "Електричні мережі Вірменії" (дочірньої компанії ІНТЕР РАО ЄЕС) була досягнута напередодні на зустрічі президента Вірменії з співголовою вірмено-російської міжурядової комісії, міністром транспорту РФ Макисмом Соколовим.

Тим не менш, за словами глави держави, подорожчання електроенергії було виправданим.

Читайте такожУ Єревані мітингувальники вигнали журналістів російського пропагандистського каналу

"Якщо ми не підвищимо тариф, то енергетична система опиниться перед загрозою руйнування за ефектом доміно", - сказав президент.

Після звістки про рішення мітингувальники спершу почали святкувати перемогу, але через кілька хвилин їх настрої змінилися. Вони почали скандувати "Ми залишаємося" і "Скасування".

Так, члени координаційної групи "Ні грабунку" вирішили продовжувати акцію протесту проти подорожчання електроенергії на проспекті Баграмяна, незважаючи на заяву президента Вірменії.

Як повідомляв УНІАН, тисячі людей у Вірменії вийшли на вулиці через невдоволення тим, як до них ставляться російські власники енергетичних компаній в країні. Саме невиправдане завищення цін на енергоносії з боку російських держкомпаній призвело до того, що у вірменських споживачів урвався терпець.