Ілюстрація / REUTERS

Багато росіян відмовляються евакуюватися на батьківщину, заявляє прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на нараді з віце-прем'єрами.

«Звертаюся до всіх громадян Росії, які перебувають зараз за кордоном: на жаль, оперативний штаб зіткнувся з великою кількістю випадків, коли громадяни подавали заявки на вивізні рейси, але на посадку не прибули. Літаки летіли додому буквально порожніми, а тим, кому потрібно було летіти на них, потрапити туди було неможливо», - сказав Мішустін.

Відео дня

Він закликав громадян РФ ставитися до цього більш відповідально і писати заяви на вивезення на батьківщину, тільки якщо «вам дійсно необхідно повернутися додому саме зараз».

Читайте такожВулиці Британії через карантин заполонили сміття та чайки (фоторепортаж)

За його словами, повна і об'єктивна інформація дозволить владі чітко організувати роботу і швидше повернути росіян додому.

«РФ не відмовлялася вивозити своїх громадян з інших країн. Ми ніколи не залишаємо наших людей. Навпаки, в ситуації, коли закриті кордони, скасовані рейси, ми робимо зусилля, щоб всі, хто хоче, повернувся додому, для цього треба тільки подати заяву на порталі держпослуг», - сказав Мішустін.

За його словами, вивезення росіян з-за кордону відновиться сьогодні ввечері. Водночас влада РФ продовжить візи іноземцям, які не можуть повернутися додому, і розраховує на розуміння в цьому питанні і з боку іноземних партнерів.

«Багато країн зараз йдуть назустріч громадянам інших держав, які опинилися на їх території, в тому числі продовжують їм візи. Уряд РФ надає аналогічну підтримку всім, хто залишився в Росії і не може поки повернутися до себе додому», - сказав Мішустін.

Як повідомляв раніше УНІАН, колишня очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила українцям, що означає "самоізоляція" в умовах карантину через коронавірус й пояснила, як відбувається зараження на прикладі заробітчанина, який приїхав з Італії.