REUTERS

За словами відомого російського журналіста Аркадія Бабченка, президент країни, яка омивається "тринадцятьма морями трьох океанів" і володіє найдовшою береговою лінією, використовував для занурення батискаф голландської фірми U-BOAT WORX.

До того ж батискаф був спущений з колекторного судна "Олександр Пушкін". Не дивлячись на російську назву, судно "було побудовано на верфі Neptun Werft, місто Росток, Німеччина", - пише на своїй сторінці в Facebook Бабченко.

Читайте такожПутін занурився на дно Чорного моря біля берегів окупованого Криму (відео)

Відео дня

"Виявлення візантійського "галеону" на голландських субмаринах, спущених з німецького судна, біля берегів давньогрецького, але аннексованого в України, півострова - відмінний доказ того, що історично Крим російський, я щитаю. Ну а як інакше-то." - з іронією підсумував журналіст.

Нагадаємо, що посол України в Латвії Євген Перебийніс вважає вдалим образом для Росії батискаф з Володимиром Путіним, на якому російський президент занурювався на дно Чорного моря біля берегів окупованого Криму.

"Важко знайти більш вдалий образ для сучасної Росії, ніж батискаф: герметична, надійно ізольована від зовнішнього світу капсула, яка йде на дно", - написав він