Валентина Матвиенко

Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

Зазначається, що рішення американської сторони про видачу віз сприйняли з обуренням, внаслідок чого участь голови Ради Федерації В. І. Матвієнко було зірвано.

Планувалося участь у великих міжнародних заходах у Нью-Йорку, зокрема у Всесвітній конференції спікерів парламентів і зустрічі жінок-спікерів парламентів.

Відео дня

"Видана після довгих зволікань віза містить низку неприпустимих обмежень щодо перебування В. І. Матвієнко у США", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що з візою не дозволено брати участь у будь-яких зустрічах та інших заходах по лінії Міжпарламентського союзу.

Читайте такожУ Росії підрахували, коли зроблять окупований Крим энергозабезпеченим

"Подібні дії американської влади абсолютно неприйнятні. Вони являють собою грубе порушення загальноприйнятих норм міжнародного права, йдуть врозріз із зобов'язаннями держав, що приймають на своїй території багатосторонні форуми", - зазначили у поданій заяві.

Як повідомляв УНІАН, Сполучені Штати Америки видали візу голові Ради Федерації РФ Валентині Матвієнко з низкою обмежень, які не дозволять їй брати участь у запланованих заходах.