ves.lv

Про це повідомило джерело, близьке до російського Міністерства оборони, пише Відомості.

За його словами, установку нового світлотехнічного та радіотехнічного обладнання на аеродромі та косметичний ремонт злітно-посадкової смуги в Латакії не варто сприймати як початок розгортання як мінімум авіаційного угруповання російських збройних сил: «зараз питання так не стоїть».

Читайте такожБілий дім пригрозив РФ міжнародною ізоляцією через підтримку президента Сирії

Відео дня

Джерело зазначило, військові присутні для доставки, вивантаження та супроводу російських вантажів, виконуючи функції озброєної охорони, та про їх участь у бойових діях в Сирії мова не йде.

«Стан злітно-посадочної смуги і ПМТЗ не дозволяло нормально вирішувати ті завдання, які стоять зараз перед збройними силами: доставка гуманітарної допомоги і закуплених Сирією для своєї армії озброєнь, боєприпасів і предметів постачання», - додало джерело.

Крім цього, згідно з повідомленням, саме для робіт в порту Тартуса ще 8 вересня через Босфор прослідувало кілекторне судно (спеціальне допоміжне судно) КІЛ-158 Чорноморського флоту, що заодно взяло на борт військові вантажі для Сирії, вкриті маскувальною сіткою.

За даними видання, раніше, в тому числі на початку 2000-х рр., це судно вже періодично заходило в російський ПМТЗ в Тартусі. Рішення про використання цієї інфраструктури після її ремонту в інших цілях в даний момент немає.