farsnews

Про це повідомляє РБК з посиланням на Reuters.

«Оскільки уряд США очевидно, як і раніше проводить ворожу політику і незаконне втручання... збройні сили повинні швидко і значно збільшити свій ракетний потенціал», - йдеться в листі, який Рухані направив міністру оборони Ірану Хоссейну Дегхану і яке опублікувало державне інформаційне агентство ІРНА.

Читайте такожІран провів стрільби поблизу від американського авіаносця

Відео дня

Адміністрація президента США Барака Обами готує нові санкції проти міжнародних компаній і приватних осіб, що мають відношення до іранської програми балістичних ракет, повідомили Reuters джерела, знайомі з ситуацією.

Читайте такожЗМІ: Іранські хакери зламали комп'ютери ГЕС під Нью-Йорком

За інформацією The Wall Street Journal, під обмеження Міністерства фінансів США можуть потрапити близько десятка компаній і фізичних осіб з Ірану, Гонконгу та Об'єднаних Арабських Еміратів. Джерела видання зазначили, що відомство зберегло за собою право вводити санкції щодо іранських організацій, які підозрюються у допомозі в розробці ракет, а також у підтримці міжнародного тероризму і порушеннях прав людини. На думку співрозмовників видання, ця діяльність розглядається окремо від угоди щодо іранської ядерної програми.

Читайте такожРосія вивезла збагачений уран з Ірану: обсяг вантажу - 71% щорічного світового видобутку

Іранські військові в кінці грудня провели в Ормузькій протоці навчання, під час яких запущені ракети пролетіли в 1,4 км від американського судна. Пентагон назвав ці дії провокаційними.