REUTERS

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що жертвами ракетних ударів по Сирії сьогодні стали близько 50 осіб, десятки поранені. Про це повідомляє Associated Press.

Читайте такожДерждеп засудив російські авіаудари по сирійських лікарнях

Спікер ООН Фархан Хак підкреслив, що серед загиблих були діти.

Відео дня

За словами Генсека, ці бомбардування - "кричуще порушення міжнародного права", яке веде до "ще масштабнішого руйнування і так постраждала системи охорони здоров'я та доступу до освіти в Сирії".

Пан Гі Мун підкреслив, що ці бомбардування "кидають тінь" на домовленості про перемир'я, яких досягли в Мюнхені 11 лютого. Як відомо, вони передбачали припинення вогню протягом тижня.

Зазначимо, раніше агентство Reuters із посиланням на очевидців і медиків повідомило, що внаслідок атак на лікарні та школи в утримувані опозицією до режиму Асада містах загинули 23 людини. Мова йшла про те, що підтримувані РФ урядові війська посилили тиск на оплот опозиції – Алеппо.

Про те, хто саме вчинив авіанальоти, офіційної інформації немає. Але правозахисна організація Amnesty International вже закликала РФ припинити бомбардування госпіталів в Сирії.